Over

Delhez

Delhez
Delhez

De plaatwerkerij Delhez: in het kort

Ons familiebedrijf is in Thimister gevestigd, in de buurt van Verviers, en is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het bewerken van plaatwerk.

We werken vooral met staal, roestvrij staal en aluminium en uitsluitend voor zakelijke klanten. Bedrijfsleiding: Stéphan Delhez (links op de foto) en zijn broer, Christophe Delhez (rechts).

Dankzij de expertise van ons team en onze geavanceerde machines zijn we in staat om onderdelen op maat te maken, als unicaten of in serieproductie. Ponsen, buigen, vouwen, frezen, lasersnijden, lassen en meer: met onze apparatuur kunnen we met grote precisie de onderdelen vervaardigen die u bij uw bedrijfsvoering nodig hebt, ongeacht de eisen en wensen van uw bedrijfstak (bouw, industrie, energie, milieu enz.).

Lees meer over ons proces

Onze uitdaging

Met het bewerken van plaatwerk worden tal van mogelijkheden voor u geopend. Onze uitdaging? U die te laten ontdekken!

Wij hebben met onze ervaring een actuele kennis verworven van alle mogelijkheden die plaatbewerking biedt. We hebben ons ook gerealiseerd dat deze mogelijkheden vaak onbekend waren en daardoor door onze klanten weinig werden gebruikt.

Daarom ontwikkelen we een samenwerking met onze klanten waarin wij hen met raad en daad terzijde staan, om hun te blijven informeren over alle opties bij metaalbewerking.

Delhez: een familiegeschiedenis

"We moeten doen wat de anderen niet doen, of in ieder geval het beter doen ..."

Op basis van dit motto van een ondernemende vader is het familiebedrijf Delhez in 1976 opgericht. Nicolas Delhez, dakdekker, wil in eerste instantie zink bewerken om zijn dakdekkerswerkzaamheden beter uit te kunnen voeren. Hij wordt al snel de belangrijkste leverancier van zijn collega's. Het bedrijf is trouw aan zijn motto gebleven en door een beleid van permanente herinvestering in nieuwe technologieën te voeren, kan het groeien.

In de jaren '90 ondergaat het bedrijf een opvallende uitbreiding: drie van de zes kinderen voegen zich bij het familiebedrijf, er werden nieuwe gebouwen opgetrokken en de productielijn wordt geheel gerenoveerd. Er wordt niet meer met zink gewerkt, maar met aluminium, staal en roestvrij staal.

Het Delhez ondernemerschap

Optimisme, respect en trots.

Dat zijn de kwalificaties die nodig zijn om bij ons team te komen. Op dit moment hebben we 40 medewerkers met deze ondernemersgeest. "Onze machines zijn de beste in de markt, maar zonder onze mensen zijn ze niets waard!"

Christophe en Stéphan Delhez zijn niet alleen broers, maar zij delen dezelfde passie voor technologie. Samen vormen ze een permanente bron voor nieuwe ideeën. Hun kennis van de markt stelt hun in staat om te durven, te ondernemen, nieuwe machines te zoeken om voortdurend onze klanten de beste maatwerk oplossingen te kunnen bieden.

Bekijk onze machines

Onze verantwoordelijkheid voor het milieu

In onze gehele productielijn besteden wij bijzonder veel aandacht aan het milieu. Dat uit zich met name in het sorteren en maximaal terugwinnen van productieafval.

Bovendien uit ons milieubesef zich op drie gebieden die niets met ons bedrijf te maken hebben:

Honing

We hebben 8 bijenkasten in de buurt van ons bedrijf staan.

De bijen vliegen tot 4 km van de kast en onderhouden hiermee de lokale biodiversiteit. En tot onze vreugde kunnen enkele kilo's honing per jaar oogsten!

Fruit

We hebben een boomgaard van 8000 m² waar we de fruitboomrassen in onze regio's proberen de verbeteren.

Er staan maar liefst 35 verschillende soorten. Met dit initiatief willen we de rijkdom van de regionale rassen herontdekken, die maar al te vaak vergeten worden ten gunste van monoculturen met minder uitgesproken smaken.

We verdelen de kersen, pruimen, peren en appels onder onze medewerkers en hun gezinnen.

De zon

Niet alleen milieutechnisch, maar ook economisch, verantwoord zijn de 1325 zonnepanelen die wij op de daken van ons bedrijf hebben geïnstalleerd, met een gezamenlijke opbrengst van 350 kWp.

Wat zijn de resultaten?

 • 01

  Een voldaan en gretiger team

 • 02

  De herontdekking van vergeten regionale soorten

 • 03

  Een afname van onze CO2-productie met 92 ton per jaar

 • 04

  Een afname van ons stroomverbruik met 40%